Ingen gala för Bam Bam…..

Efter lite sårslick är vi nu på g igen och förhoppningen är att starta både Bam Bam och Indro den 24:e, men det ser ut att kunna bli lite tight… Bägge har känts jättefina efter lite vintervila, men nu har vi stött på lite farthinder, blir så ibland då det är djur det handlar om.

Hade hoppats och framförallt trott att Bam Bam skulle bli nominerad i kategorin “Årets montehäst” för 2015, men så blev inte fallet…. Nu är jag visserligen lite part i målet men ingen av dom tre som är nominerade har fler segrar än Bam Bam, (dock har en av dom en seger färre…), och då Bam Bam har mött två av dom och vann det loppet på nytt banrekord medan de två andra var sjua och nia har jag väldigt svårt att acceptera att han inte är nominerad. Är väl ingen mening att gråta över spilld mjölk, men jag väljer att hålla Bam Bam sällskap under galan och då han inte är bjuden så…… =)….

DSC_1447
Bam Bam & Indro. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Stall Nilsson

Provlopp för kreaturen idag!

Tog ut bägge i provlopp idag med catchdriverhjälp från Niklas som körde Bam Bam och Åke Svan…, förlåt Inge N Karlsson som körde Indro =)!

Var 5 hästar med i loppet och mina pojkar stod 40 tillägg. Efter en lagom inledning på 20, första 500 gick det desto fortare på varvet och Indro med Inge började attacken ca 800 kvar från tredje inner. Med en äkta Svanstedt:are svepte dom fältet och var först i mål på 15,1 med öppet och träningsbalans, han har tagit senaste loppet väl!

Bam Bam kunde inte följa med i tempoväxlingen utan krigade till sig andraplatsen från fjärde inner, behövde en riktigt genomkörare inför start den 20:e och det fick han. Även Indro är tänkt att starta då.

DSC_0022
Bam Bam & Niklas Robertsson. (Foto: Tom Nilsson)

DSC_0057
Indro & Inge N Karlsson. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Stall Nilsson

Hårda bud…

Indro var tyvärr först utan pengar igår på Kalmartravet. Gick 15,7 över 3140m från 40 tillägg utan att få något för det… Alltid trist men han behövde faktiskt loppet. Finns dock inte så många passande proppar inom en snar framtid, får se vad nästa uppgift blir.

Mvh // Stall Nilsson

DSC_0187
Foto: Tom Nilsson

Back in business!

På fredag ska vi ut på ovalen igen. Indro startar i ett stayerlopp med catchdrivern Niklas Robertsson i vagnen. Vart bra motstånd och i och med att Indro lär behöva loppet siktar vi på en topp 6 placering den här gången.

Dom gick banjobb ihop idag grabbarna, (Indro & Bam Bam), på ett väldigt tillfredsställande sätt. Jag mös allt lite extra när Indro pullar 21 sista varvet, 3140m, och bara försvinner när jag lättar på tömmarna i 200m efter mål. Inge körde Bam Bam och var nöjd även han!

Bam Bam är tänkt att få starta den 12:e på Kalmar med en riktig stjärna som sköter tömmarna, nämligen mig…. Fallande eller stigande återstår att se, haha.

Mvh // Stall Nilsson

DSC_1447
Bam Bam & Indro. (Foto: Tom Nilsson)

Indro 5:a i finalen

Indro stabil i vanlig ordning. Har nu gjort 9 starter i monte och aldrig varit sämre än 5:a, väntar dock fortfarande på att få sätta pricken över i =)! Tre andraplatser har det blivit, två fjärdeplatser och fyra femteplatser. Nu laddar vi om för seger! Finalen blev helt fel riden för honom då det gick 20,5 där framme på varvet och då stod han 40 tillägg……..
DSC_0287
Maria Fajersson & Indro Love. (Foto: Tom Nilsson)
DSC_0332
Indro & Mia kommer längst till vänster. (Foto: Tom Nilsson)

Bam Bam startade i Smålandsmästaren förra veckan, men var inte överens med banan, tror det är doseringen där som inte faller honom i smaken riktigt då han faktiskt även travade illa där när han vann.. Nya tag!
DSC_0074
Jenny Malmqvist & Bam Bam. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Stall Nilsson

Smålandsmästaren i monte imorgon!

Igår fick mina pållar varsitt dressyrpass av Linn Benlow. Bam Bam laddar upp för Smålandsmästaren imorgon och Indro kommer starta 26:e på Kalmar, återstår att se om det blir i montefinalen eller amatörloppet.

Bam Bam är rankad etta i programmet och det ska vi försöka leva upp till! Hade varit häftigt att ta en lite större titel och han har ju visat att han trivs bra på Vaggeryd. 2640 är en ganska utslagsgivande distans, speciellt i monte, och jag hoppas att han och Jenny kommer ha bäst fart tillslut så får vi se hur långt det räcker.

DSC_0173
Välkammad Bam Bam =). (Foto: Tom Nilsson)

DSC_0359
Indro love & Linn. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Stall Nilsson

Passerat fjolårets inkörda pengar!

Redan efter förra starten på Åby passerades fjolårets siffror och då ändå gjort 5 starter färre än 2014. Har onekligen gått bra i år för Bam Bam och efter 9 framträdanden 2015 ståtar han med 2 segrar och 2 andrapris som facit, även två fjärdeplatser, bara missat pengapallen en gång!

Igår var vi lite utlämnade i och med bakspår och det kom inga glädjevolter från mig när favoriten spetsar och får köra 17,5 första varvet medan vi sitter sist invändigt……. Niklas Robertsson, catch driver igår, och Bam Bam letade sig ut varvet kvar och avslutade sista rundan på 12,6 vilket räckte till en fjärdeplats!

Då formen är god spänner vi nu bågen mot Smålandsmästaren i monte som går av stapeln på Vaggeryd nästa söndag. Därefter styr vi eventuellt kosan mot Åby och Lärlings SM, alternativt Monteryttar SM, 10:e oktober!

DSC_0028
Han är allt bra ståtlig! (Bam Bam tänkte jag på i första hand). Niklas Robertsson går inte av för hackor heller =). Foto: Tom Nilsson
DSC_0042

Mvh // Stall Tom Nilsson

Sistapeng på Åby..

Bam Bam sprang fortare än han nånsin gjort förut, men det vart ändå “bara” en sistapeng med hem i bagaget. Gick 13,4 över 1640a. Loppet blev som sådant att Lasse, som körde, och Bam Bam hamnade i andra utvändigt i starten. Ca 700 kvar tappar den i dödens några längder och går då ut för att runda denna… Dock får den fart igen när Bam Bam kommer upp jämsides och blir hängandes i tredjespår en bit. Höll farten bra över mål, men trodde nog det skulle vara ett varv till kändes det som =)….

Mvh // Tom Nilsson

DCIM101GOPRO

Lars Högström med jänkarvagn på Bam Bam Walker. (Foto: Tom Nilsson)

DCIM101GOPRO

Härligt i kvällssolen. (Foto: Tom Nilsson)

Bam Bam 7:a senast.

Tufft emot, 14 hästar i loppet, bakspår på start och ingen toppform. I och med det var sjundeplatsen i tisdags helt ok! Inte riktigt bestämt nästa uppgift, funderar lite på Åby kommande lördag faktiskt, då sulky, annars monte igen om ett par veckor.

DSC_0033
Jenny Malmqvist & Bam Bam Walker på Jägersro! (Foto: Tom Nilsson)

Indro gick också bra i torsdags som fyra på Mantorp, på gång igen!

DSC_0197
Sofia Adolfsson & Indro Love på Mantorp. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Snart start igen!

Efter lite semester o vila för både människa o djur så är vi snart på banan igen! 4:e augusti på Jägersro är målet vi har i sikte om allt klaffar.

Igår gick Bam Bam & Indro ihop inne på Kalmars rakbana och kändes kanon. Onsdag blir det provlopp och om allt väl efter det laddar vi för start igen!

Mvh // Tom Nilsson

DSC_1447
Bam Bam & Indro. (Foto: Tom Nilsson)