Ingen gala för Bam Bam…..

Efter lite sårslick är vi nu på g igen och förhoppningen är att starta både Bam Bam och Indro den 24:e, men det ser ut att kunna bli lite tight… Bägge har känts jättefina efter lite vintervila, men nu har vi stött på lite farthinder, blir så ibland då det är djur det handlar om.

Hade hoppats och framförallt trott att Bam Bam skulle bli nominerad i kategorin “Årets montehäst” för 2015, men så blev inte fallet…. Nu är jag visserligen lite part i målet men ingen av dom tre som är nominerade har fler segrar än Bam Bam, (dock har en av dom en seger färre…), och då Bam Bam har mött två av dom och vann det loppet på nytt banrekord medan de två andra var sjua och nia har jag väldigt svårt att acceptera att han inte är nominerad. Är väl ingen mening att gråta över spilld mjölk, men jag väljer att hålla Bam Bam sällskap under galan och då han inte är bjuden så…… =)….

DSC_1447
Bam Bam & Indro. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Stall Nilsson

Provlopp för kreaturen idag!

Tog ut bägge i provlopp idag med catchdriverhjälp från Niklas som körde Bam Bam och Åke Svan…, förlåt Inge N Karlsson som körde Indro =)!

Var 5 hästar med i loppet och mina pojkar stod 40 tillägg. Efter en lagom inledning på 20, första 500 gick det desto fortare på varvet och Indro med Inge började attacken ca 800 kvar från tredje inner. Med en äkta Svanstedt:are svepte dom fältet och var först i mål på 15,1 med öppet och träningsbalans, han har tagit senaste loppet väl!

Bam Bam kunde inte följa med i tempoväxlingen utan krigade till sig andraplatsen från fjärde inner, behövde en riktigt genomkörare inför start den 20:e och det fick han. Även Indro är tänkt att starta då.

DSC_0022
Bam Bam & Niklas Robertsson. (Foto: Tom Nilsson)

DSC_0057
Indro & Inge N Karlsson. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Stall Nilsson

Back in business!

På fredag ska vi ut på ovalen igen. Indro startar i ett stayerlopp med catchdrivern Niklas Robertsson i vagnen. Vart bra motstånd och i och med att Indro lär behöva loppet siktar vi på en topp 6 placering den här gången.

Dom gick banjobb ihop idag grabbarna, (Indro & Bam Bam), på ett väldigt tillfredsställande sätt. Jag mös allt lite extra när Indro pullar 21 sista varvet, 3140m, och bara försvinner när jag lättar på tömmarna i 200m efter mål. Inge körde Bam Bam och var nöjd även han!

Bam Bam är tänkt att få starta den 12:e på Kalmar med en riktig stjärna som sköter tömmarna, nämligen mig…. Fallande eller stigande återstår att se, haha.

Mvh // Stall Nilsson

DSC_1447
Bam Bam & Indro. (Foto: Tom Nilsson)

Indro 5:a i finalen

Indro stabil i vanlig ordning. Har nu gjort 9 starter i monte och aldrig varit sämre än 5:a, väntar dock fortfarande på att få sätta pricken över i =)! Tre andraplatser har det blivit, två fjärdeplatser och fyra femteplatser. Nu laddar vi om för seger! Finalen blev helt fel riden för honom då det gick 20,5 där framme på varvet och då stod han 40 tillägg……..
DSC_0287
Maria Fajersson & Indro Love. (Foto: Tom Nilsson)
DSC_0332
Indro & Mia kommer längst till vänster. (Foto: Tom Nilsson)

Bam Bam startade i Smålandsmästaren förra veckan, men var inte överens med banan, tror det är doseringen där som inte faller honom i smaken riktigt då han faktiskt även travade illa där när han vann.. Nya tag!
DSC_0074
Jenny Malmqvist & Bam Bam. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Stall Nilsson

Bam Bam 7:a senast.

Tufft emot, 14 hästar i loppet, bakspår på start och ingen toppform. I och med det var sjundeplatsen i tisdags helt ok! Inte riktigt bestämt nästa uppgift, funderar lite på Åby kommande lördag faktiskt, då sulky, annars monte igen om ett par veckor.

DSC_0033
Jenny Malmqvist & Bam Bam Walker på Jägersro! (Foto: Tom Nilsson)

Indro gick också bra i torsdags som fyra på Mantorp, på gång igen!

DSC_0197
Sofia Adolfsson & Indro Love på Mantorp. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Snart start igen!

Efter lite semester o vila för både människa o djur så är vi snart på banan igen! 4:e augusti på Jägersro är målet vi har i sikte om allt klaffar.

Igår gick Bam Bam & Indro ihop inne på Kalmars rakbana och kändes kanon. Onsdag blir det provlopp och om allt väl efter det laddar vi för start igen!

Mvh // Tom Nilsson

DSC_1447
Bam Bam & Indro. (Foto: Tom Nilsson)

Bam Bam & Jenny tog vara på favoritskapet!

Igår snurrade vi på Vaggerydstravet och levde upp till oddsindikatorn som visade 1,90 för Bam Bam seger =)! Idag firar vi Bam Bams födelsedag med påmpa och ståt, börjar med att hissa flaggan för det måste väl vara för honom vi gör det idag! Sen blir det morotskaka för hela slanten =).

Loppet igår var liknande loppet dessförinnan då vi duellerade med Saint Rose upploppet ner igen som stred tappert, men inte många som rår på Bam Bam när han känner han har “häng”! Bam Bam & Jenny Malmqvist har onekligen hittat formen tillsammans!

Bam Bam Walker är verkligen något litet extra och det är inte många som går oberörda förbi efter att ha varit i kontakt med honom. Hade honom som passhäst hos min tidigare arbetsgivare och dagen han lämnade där för att skeppas till en ny tränare föll det allt en tår eller två ner för mina pluffsiga kinder. Men han hittade hem igen och nu ståtar han med två raka segrar, mäktiga Bam Bam Walker =)!!!

DSC_0124
Bam Bam Walker & Jenny Malmqvist på Vaggeryd! (Foto: Tom Nilsson)

DSC_0153
Glada miner efter mål =)! (Foto: Tom Nilsson)

DSC_0072
Kan vara lite väl ljust i strålkastarlyset emellanåt =)! (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Nytt banrekord senast, nu laddar vi för nya!

Imorgon äntrar vi Vaggeryds oval med förhoppningar och förväntningar! Bam Bam känns kanon efter senaste loppet och med spår 1 den här gången borde vi slippa pulshöjande starter =)! Förstarankade i programmet, vilket jag alltid tycker e gutt =)! Den här gången hoppas jag vi kan leva upp till det också.

Allt är i sin ordning än så länge och Jenny Malmqvist, min catch rider, får samma order som vanligt: Rid hur du vill bara du är först tillslut =)!!

Foto-0489
Nicke Nyfiken a.k.a. Bam Bam Walker =)!

Mvh // Stall Tom Nilsson

Bam Bam tog en ny seger!

Allt var planerat in i minsta detalj, men blev dock lite väl spännande efter några omstarter….. Tanken var ju att han med loppet på Åby senast skulle bli en svår nöt att knäcka för motståndarna den här gången och planen gick onekligen i lås!!

Att han inte skulle sätta en fot rätt i dom tre första starterna var dock inte enligt planen,  men efter lite korrigeringar och tips från coachen, (Niklas Robertsson), så kom dom iväg bra i den fjärde starten och framåt =)… Tappat räkningen hur många omstarter det blev…. Bästa kommentaren efteråt var ändå när Jenny kommer in och säger att gensvaret hon fick av Bam Bam när hon ryckte tussarna gjorde så skärmen på hjälmen reste sig =)!!

Ser framför mig hur Åke Svanstedt grämer sig “over there” då han hade Bam Bam i träning 3 månader utan att få honom till start, innan vi köpte honom, eller vad tror ni, haha =)… Nu ståtar han iaf med 2 segrar, 5 andraplatser samt en tredjeplats på 20 starter i min regi =)!

DSC_0154 DSC_0203
Superduktiga Jenny Malmqvist och mäktiga Bam Bam Walker =)! (Foto: Tom Nilsson)

DSC_0182
Stephanie & Indro fick tyvärr inte chansen att visa vad dom gick för ikväll. Orsakade två omstarter =(… (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Bam Bam 4:a på 14,3 – 2140a!

Igår äntrade vi Åbys travbana och kom hem med en fin 4:e plats! Bam Bam & Robin öppnade bra och kom ner i rygg på ledaren som efter lite körning mellan ledaren och den utvändigt, blev tredje inner efter att dom öppnat 9,5 första 500 meterna….

Kom en rackare på open stretch som tog sig förbi över upploppet, men Bam Bam svarade bra till fjärdeplatsen. Med detta loppet innanför västen spänner vi bågen högre till den 15:e på Kalmar!

Mvh // Tom Nilsson

DSC_0123
Bam Bam & Robin Swedberg. (Foto: Tom Nilsson)
DSC_0111