Om mig

BAKGRUND

Min amatörkarriär har nu tagit sin början och ni är varmt välkomna att följa med mig på resan! Mina två första starter som amatör slutade med en 5:e plats för mig och Frasse Linna i ett tufft gäng, samt seger för Bam Bam Walker med Kim Eriksson i vagnen. Bägge hästarna som jag tränar för dagen har vunnit lopp under min träning. Frasse Linna hade inte vunnit lopp på 3 år förrän hon vann i fjärde starten i min regi och Bam Bam hade inte besökt vinnarcirkeln på 1,5 år förrän även han i fjärde starten för mig äntrade vinnarcirkeln. Nu finns tiden att söka efter nya utmaningar!

Jag hyr in mig hos Stall Niklas Robertsson i Bergkvara och nyttjar hans träningsanläggning och utrustning. Det var hos honom min travkarriär tog sin början 2008 och han har alltid stöttat och hjälpt mig och gör så fortfarande. Även Niklas har haft en strålande inledning på 2014 med bland annat två V75 vinster. Utöver 3,5 år hos Niklas har jag jobbat 3 månader i Florida för Tommy B Andersson och senast ca 2,5 år hos Stall Persson.

Underlaget på träningsbanorna på gården är sand, då det är skonsamt samtidigt som det är relativt tungt att träna på. Vi har även ett stall på banan för att få variation på träningen och för att hästarna ska känna sig hemma när de tävlar.

Jag har mina hästar på utedrift på gården vilket jag tror att de mår bäst av.
Jag låter sedan dem stå inne 1-2 nätter inför start för att de ska vara utvilade. Hästarna tränas både under sadel och för vagn. Tror mycket på stretching och massage därför stretchar jag bland annat alltid hästarna efter jobben.

Jag har bra kontakt med Kim Eriksson vad det gäller kuskval och jag kör gärna själv också om det till exempel skulle finnas något passande amatörlopp. Jag provar gärna hästarna i monté också om de passar för det, då anlitas Jenny Malmqvist i första hand.

Jag arbetar efter mottot; ”Ingenting är omöjligt, bara mer eller mindre svårt”

Mvh // Tom Nilsson