Hårda bud…

Indro var tyvärr först utan pengar igår på Kalmartravet. Gick 15,7 över 3140m från 40 tillägg utan att få något för det… Alltid trist men han behövde faktiskt loppet. Finns dock inte så många passande proppar inom en snar framtid, får se vad nästa uppgift blir.

Mvh // Stall Nilsson

DSC_0187
Foto: Tom Nilsson

Smålandsmästaren i monte imorgon!

Igår fick mina pållar varsitt dressyrpass av Linn Benlow. Bam Bam laddar upp för Smålandsmästaren imorgon och Indro kommer starta 26:e på Kalmar, återstår att se om det blir i montefinalen eller amatörloppet.

Bam Bam är rankad etta i programmet och det ska vi försöka leva upp till! Hade varit häftigt att ta en lite större titel och han har ju visat att han trivs bra på Vaggeryd. 2640 är en ganska utslagsgivande distans, speciellt i monte, och jag hoppas att han och Jenny kommer ha bäst fart tillslut så får vi se hur långt det räcker.

DSC_0173
Välkammad Bam Bam =). (Foto: Tom Nilsson)

DSC_0359
Indro love & Linn. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Stall Nilsson

Passerat fjolårets inkörda pengar!

Redan efter förra starten på Åby passerades fjolårets siffror och då ändå gjort 5 starter färre än 2014. Har onekligen gått bra i år för Bam Bam och efter 9 framträdanden 2015 ståtar han med 2 segrar och 2 andrapris som facit, även två fjärdeplatser, bara missat pengapallen en gång!

Igår var vi lite utlämnade i och med bakspår och det kom inga glädjevolter från mig när favoriten spetsar och får köra 17,5 första varvet medan vi sitter sist invändigt……. Niklas Robertsson, catch driver igår, och Bam Bam letade sig ut varvet kvar och avslutade sista rundan på 12,6 vilket räckte till en fjärdeplats!

Då formen är god spänner vi nu bågen mot Smålandsmästaren i monte som går av stapeln på Vaggeryd nästa söndag. Därefter styr vi eventuellt kosan mot Åby och Lärlings SM, alternativt Monteryttar SM, 10:e oktober!

DSC_0028
Han är allt bra ståtlig! (Bam Bam tänkte jag på i första hand). Niklas Robertsson går inte av för hackor heller =). Foto: Tom Nilsson
DSC_0042

Mvh // Stall Tom Nilsson

Sistapeng på Åby..

Bam Bam sprang fortare än han nånsin gjort förut, men det vart ändå “bara” en sistapeng med hem i bagaget. Gick 13,4 över 1640a. Loppet blev som sådant att Lasse, som körde, och Bam Bam hamnade i andra utvändigt i starten. Ca 700 kvar tappar den i dödens några längder och går då ut för att runda denna… Dock får den fart igen när Bam Bam kommer upp jämsides och blir hängandes i tredjespår en bit. Höll farten bra över mål, men trodde nog det skulle vara ett varv till kändes det som =)….

Mvh // Tom Nilsson

DCIM101GOPRO

Lars Högström med jänkarvagn på Bam Bam Walker. (Foto: Tom Nilsson)

DCIM101GOPRO

Härligt i kvällssolen. (Foto: Tom Nilsson)

Oplacerade, men bättre nästa gång!

Bam Bam gick ut i ett tufft stayerlopp och slutade oplacerad, svårt med matchningen då han inte har så mycket poäng för dagen. Hade hävdad sig väl om han kommit med i montefinalen. Kommer förmodligen anmälas till Kalmar den 29:e. Funkade mycket bättre i svängarna med ny utrustning vilket var positivt.

Frasse Linna körde jag själv i Guldklockan och var också fin i travet. Inte startat sen april och lär gå framåt med det här loppet. I förra årets Guldklocka var Bam Bam knappt slagen tvåa på 17,1. Exakt samma tid gick “Knölen” igår, som oplacerad, var betydligt tuffare motstånd i år…

DSC_0026
Robin & Bam Bam. (Foto: Tom Nilsson)

DSC_0045
Oscar & Indro från igår. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Hopp om livet!

Idag har vi varit på banan och kört ett litet miniprovlopp med Bam Bam, Knölen (Frasse Linna), och Indro. Hyrde in Inge N Karlsson och Hannah Blomkvist som catchdrivers.

Körde 3140 meter med dom och vi satte Indro i dödens med huva för att det skulle bli lite jämnare =). Han och Hannah dominerade dock ändå, som väntat, i och med att dom andra två gick sina första banjobb efter vila och en tids träning hemma i sanden.

Inge var mycket nöjd med Bam Bam, men fick lite mjölksyra till slut och behöver nog ett banjobb till innan start. Finns lite lopp att välja på till honom om ett par veckor som vi siktar mot!

Knölen körde jag själv och hon travade jättebra, hon e lite speciell för hon håller samma fart hela tiden på banan oavsett om jag tar i henne eller släpper av henne. Hittat en kanonpropp den 2:e oktober till henne, får se om det blir någon start innan dess.

DSC_1450
Alla tre ovan nämnda kreatur knaprandes på ett träd. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Igång med träningen igen!

Bam Bam & Knölen har nu gått tre jobb efter välförtjänt sommarlov. Själv fick jag en vecka förlängt på mitt sommar vikariat.

Bägge kreaturen känns bra i lätta motionsjobb än så länge, kommer få träna på några veckor nu och eventuellt få ett provlopp i sig innan kommande starter. Förmodligen äntras ovalen i början av september om allt går enligt planen….

DSC_0952
Bam Bam & Knölen. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Hästarna har semester.

Knölen, (Frasse Linna), fick tyvärr en reaktion efter det fina banjobbet och ströks inför monteloppet. Bam Bam har semester och kommer dras igång igen vid månadsskiftet, Knölen kommer få vila en dryg vecka till sen prövar vi igen!

Annars är det full fart, fått ett sommarjobb på 6 veckor och har 4 veckor kvar på Kommunen i Torsås.

DSC_1106
“Knölen” njuter i hagen. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Semester & jobb som väntar..

Bam Bam får ta semester några veckor nu, inte riktigt på hugget för dagen. Själv ska jag göra tvärtom och jobba 6 veckor i sommar på Kommunen i Torsås.

Det var både och igår som så många gånger förut, Bam Bam & Fire strulade till det för sig om vi ska nämna Robertssons hästar också. Men Sheriffen vann med Björn Goop i vagnen på ett imponerande sätt och Indro var fyra på V75 i Kalmarsundstayern!

Mvh // Tom Nilsson

DSC_1990
Bam Bam & Marina i värmning. Foto: Tom Nilsson

DSC_2155
Indro & Kim i provstart. Foto: Tom Nilsson