Frasse lägger skorna på hyllan.

Frasse gjorde sin sista start igår. Hade hoppats hon skulle få avsluta med en peng, men 10 öppning första 500 och då liggandes i dödens var inte den bästa inledningen… Hon gör alltid sitt bästa, men hänger helt enkelt inte med för dagen. Hon tog ändå min första tränarseger och kommer alltid ha en speciell plats innanför pannbenet på mig =)!

Nu hoppas jag att någon kommer vilja köpa henne och betäcka då det är fin stam i henne!

DSC_0375

Catchdriver Robertsson med Frasse Linna från gårdagen. (Foto: Tom Nilsson).

DSC_0341

Mvh // Stall Nilsson

Uppförsbacke deluxe, idag…

Frasse & Bam Bam startade på lunchen idag, Kalmar, men utan framgångar, den här gången. Frasse sprang så fort hon kunde, men vad hjälper det när dom andra springer ännu fortare =), dom vann på en 13 tid över 2140a…. Det har hon inte gått över kort distans ens, kan bli att betäcka henne nu…

Bam Bam hoppade i starten och hamnade sist och så var den dagen förstörd….

Nya vagnen såg läcker ut iaf och fick några fina bilder, alltid något =)…

DSC_0067
Kim “Esset” Eriksson & Frasse. (Foto: Tom Nilsson).

DSC_0107DSC_0119
Bam Bam & Tomas Carlsson. (Foto: Tom Nilsson).

Mvh // Tom Nilsson

Nytt monterekord för Frasse!

Gårdagens start slutade med en 5:e plats från 40 meters tillägg som får anses vara fullt godkänt. Jenny som skulle ridit låg tyvärr sjuk hemma så vi fick en ny bekantskap i Annelie Götesson som skötte sig alldeles utmärkt. Detta var ju blott andra starten i monte för Frasse som gick 17,3 igår, 2180m.

Nu sprack ju tyvärr min hundraprocentiga platsprocent på pappret, dock hade hon faktiskt tredje bästa tid i loppet och ibland måste man ju leta halmstrån i den här branschen så jag väljer att fokusera på det =)!!

DSC_0103
Frasse Linna & Annelie Götesson. (Foto: Tom Nilsson).

Oh happy days!

Banjobb för Frasse stod på schemat idag, lite skitiga blev vi allt, mest jag iofs, men kan man ta då hon kändes riktigt fin faktiskt! Startar på fredag i monteloppet med Jenny Malmqvist från spår 5 på 40 meters tillägg… Dubbla tillägg känns inte som hennes bästa melodi, men efter jobbet idag och i och med att det “bara” står två st på start börjar jag få upp lite förhoppningar om fortsatta pallplaceringar =)….

Foto-04331
Frasse Linna & jag efter dagens banjobb.

Mvh // Tom Nilsson

Inte utanför pallen än i år!

Frasse Linna var ute med Robin Swedberg idag på Kalmarovalen och visade gryende form. Slutade 3:a på 16,3 över 2160m, blev av med andraplatsen sista steget med en näsborre ungefär =)… Bam Bam ståtar ju med 2 raka andraplatser och nu det här. Indro kanon som 2:a idag också!

Undrar hur länge till man kan ståta med 100 i platsprocent =)??..

20150123_232809
Målfotot, Frasse Linna & Robin längst upp till vänster…

Mvh // Tom Nilsson

12 x 3 blev gott & blandat!

Indro, Bam Bam & Frasse Linna hade alla spår 12 igår kväll, men det var dock inte så illa som det låter =)… Bam Bam hade 1 på tillägg och Frasse 6 på tillägg i sitt lopp. Indro bra som 5:a kunde lika gärna blivit 3:a.

Frasse Linna hade vi sistapeng som målsättning, men vart först utan, gjorde ändå godkänt ifrån sig med tanke på att det här bara var andra loppet i följd efter låååång vila.

Kvällens höjdpunkt var helt klart Bam Bam Walker som gick nytt rekord en kall december kväll i 10 minusgrader!! 14,8 i voltstart över 2160 lyder nya rekordet, och då fick han ändå inte vinna… All heder åt Stall Crebas som gjort ett kanonjobb och höll undan med Daydream Rapida. Bam Bam var rankad sist på trav365, extra skönt då att bevisa att det är en fin häst. Han behövde loppet senast och var väl inte så passande distans då, grymt skönt att han avslutade året med en 2:a plats med mersmak!

Nu laddar vi för nya rekord 2015!

Foto-03951
Gårdagens spår =)….

Mvh // Tom Nilsson

Fortsatt fina i träning

Bam Bam & Knölen var inne idag och gick sista förberedande jobbet inför söndagens uppgifter. 4 intervaller på rakan blev det, imorgon väntar lite massage så får vi se vad som händer på söndag. Båda lär dock behöva loppet och blev tufft motstånd dessutom. Ska bli kul att köra sin egen i Guldklockan iaf!

DSC_1063

Mvh // Tom Nilsson

Bra banjobb för kreaturen idag!

Knölen, (Frasse Linna), och Bam Bam gick 23, 2140 m ihop idag inne på Kalmartravets oval, med ett litet extra plus på Knölen som kändes bättre än väntat. Bägge kommer förmodligen att anmälas till Kalmar den 14:e, frågan är till vilka lopp. Anmälningar tisdag så har några dagar till att fundera på.

Eventuellt kommer jag ta ut Knölen i Amatörernas Guldklocka dit jag är inkvalad att köra.

Foto-0387Bam Bam & Knölen har inte legat på latsidan, idag iaf =)… (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Hemma efter ett kvällspass i afton.

Spenderat kvällen inne på banan och kört jobb med Bam Bam Walker och Frasse Linna, (Knölen). Bam Bam körde jag 28, 2140m med och Knölen gick 31, 2140m. Är lite väl runda om magen bägge två, brås på husse förmodligen….. Kommer få gå lite på söndag också och eventuellt provlopp alternativt banjobb ihop om en vecka igen. Hoppas kunna ut med bägge den 14:e.

Nu är jag tillbaka i soffan igen och kollar Champions League, idag håller man på Malmö!

DSC_0952
Bam Bam & Knölen. (Foto: Tom Nilsson)

Mvh // Tom Nilsson

Poängen räckte inte till…

Tyvärr räckte inte Bam Bams poäng till för att komma med i monteloppet på fredag. Får ta nya tag till den 14:e och hålla tummarna.

Siktar på att ta ut bägge kreaturen den dagen och kommer förmodligen köra provlopp den 3:e som uppladdning.

DSC_1533
Here´s Joanie och jag i Florida för några år sedan. Inte utan att man längtar tillbaka när man tittar ut genom fönstret i detta nu och regnet piskar mot rutan….

Mvh // Tom Nilsson