Hujedamig ett sånt dygn….

Berg & dalbana är nog milt uttryckt för senaste dygnet.

Började som vanligt och fodrade hästarna på morgonen och packade ihop lite grejer inför Åbytrippen med mera. Drog iväg strax efter 11 via Kalmar för att hämta sulkyn. Allt flöt på bra, förutom lite vägarbeten. Sen när vi har 1km kvar till stallbacken väljer växellådan att haverera, tackarrr… Ståendes i en korsning fick vi hjälp av dom bakom att putta fram oss så vi inte stoppade upp trafiken.

Fram med telefonen och börja jaga rätt folk, ni som känner mig vet att sitta i telefon inte tillhör min topp 3 lista över favoritsaker =)…. Efter många om och men fick vi ändå hjälp av räddarna i nöden Kim & Jenny att transportera bort hästar och utrustning sista kilometern, då hade vi väl varit ståendes 45 min ca..

Efter ytterligare en halvtimme ca kom då första bärgaren, som var för liten, en kvart efter den kom storebror och meddelade att bussen kommer bli kvar till nästa vecka innan någon hinner kika på den… Klockan efter 16, röd dag imorgon samt helg på det. Tackarrr…

Fick skjuts bort till stallbacken dock och ringer Marina för att få veta var våra två hästar står. Indro står i stall 7 och Bam Bam i stall 2, alltså i varsin ände på stallbacken… Tackarrr….

Tävlingsmässigt var det också berg & dalbana, Indro var lysande igen, som tvåa den här gången i montedebuten och sprang in 32 500 :-, har på två starter nu sprungit in 67 500 :- och varit etta och tvåa hos oss! Bam Bam stod inte riktigt att känna igen, kränger ner mycket i andraspår, brukar han göra dock trivs bäst på innerspår, men tappade lite för tidigt, kan ha varit att han inte riktigt fick fäste och blev muskeltrött. Var ju ingen jättebra uppladdning heller och la lite kraft där som kan ha gett utslag över den långa distansen. Vi slickar såren rena från salt och kommer snart igen!

Marina lyckades låna en buss av Åbytravet, som ska återlämnas senast söndag, men det var ändå skönt att komma hem. Har ändå utelämnat lite små missöden, men nu är vi hemma igen iaf, för den här gången…

Är ändå något speciellt med sommar morgnar. Fågelkvitter, älvor som dansar, med mera, det är inte utan att det spritter till i gubben, så jag tog av mig min kavaj, sparka av mig bå.., nej förresten. Går nog och lägger mig istället. God natt morgon =)!

Tackarrr.

Mvh // Tom Nilsson

DSC_1733
Indro & Marina flyter fram. Foto: Tom Nilsson

DSC_1760
Bam Bam & Kim. Foto: Tom Nilsson

DSC_1775
Tidig morgon på Dalskär. Foto: Tom Nilsson